Koeman weerlegt kipkerrieverhaal: 'Dat gerecht was niet de boosdoener'

Koeman weerlegt kipkerrieverhaal: 'Dat gerecht was niet de boosdoener'

23-03-2023 16:59 Laatste update: 18:57
88

Volgens Ronald Koeman klopt het niet dat de kipkerrie van woensdagavond debet is aan de vijftal zieke Oranje-spelers, die donderdagmiddag moesten afhaken in aanloop naar het duel met Frankrijk. Een aantal stafleden zou in een eerder stadium al ziek zijn geworden.

Donderdagochtend werd bekend dat Sven Botman, Matthijs de Ligt, Cody Gakpo, Joey Veerman en doelman Bart Verbruggen geveld waren door een virusinfectie. Later kwam naar buiten dat het zou gaan om een voedselvergiftiging, veroorzaakt door de kipkerrie van woensdagavond. 

Tekst gaat verder onder de video

Dat is niet juist, zo laat Koeman donderdagmiddag weten op de persconferentie in Parijs. "Er waren al wat stafleden die dinsdag niet helemaal fit waren. Dat het gerecht op woensdagavond de boosdoener was, klopt niet", aldus de zestigjarige oefenmeester. 

De kans bestaat dat de zieke spelers in een later stadium terugkeren naar Oranje, om eventueel nog in actie te komen tegen Gibraltar. "Nee, het is nog niet definitief dat ze uitgeschakeld zijn voor deze hele interlandperiode. Dat ligt aan hoe het zich verder ontwikkelt. Ik sluit niet uit dat deze vijf nog terugkomen."