Koeman geeft Lang-uitleg: 'We hebben met Brobbey op de zijkant getraind'

Koeman geeft Lang-uitleg: 'We hebben met Brobbey op de zijkant getraind'

23-03-2023 17:31
85

Ronald Koeman heeft Noa Lang opnieuw bewust links laten liggen bij Oranje. De bondscoach zag Cody Gakpo uitvallen door de virusinfectie, maar heeft al een andere oplossing gevonden.

Door de virusinfectie bij Oranje moesten Matthijs de Ligt, Gakpo, Sven Botman, Joey Veerman en Bart Verbruggen naar huis. Koeman riep drie vervangers op om ervoor te zorgen dat elke positie dubbel bezet is. Oranje heeft nu echter geen pure linksbuiten in zijn selectie.

Toch besloot Koeman niet om Lang bij zijn selectie te halen. "Wat ik al zei: we zijn op iedere positie dubbel bezet. Dan vind ik het niet nodig om nog meer spelers erbij te halen", is de bondscoach duidelijk op de persconferentie. "We hebben ook met een Brobbey aan de zijkant getraind."

Tekst gaat verder onder de video

Koeman vindt ook niet dat Oranje minder kans heeft tegen Frankrijk, door de virusproblemen. "Het is duidelijk dat dit misschien niet het elftal is dat je zou hebben als iedereen erbij was, dat is logisch. Ik denk alleen niet dat we ineens minder kans hebben, want voetbal is een raar spelletje. Ook met deze elf heb ik alle vertrouwen in een goed resultaat."