Koeman geeft tipje over Oranje-middenveld tegen Frankrijk: 'Die keuze maak ik'

Koeman geeft tipje over Oranje-middenveld tegen Frankrijk: 'Die keuze maak ik'

23-03-2023 17:45 Laatste update: 18:56
29

Steven Berghuis zal tegen Frankrijk niet op het middenveld van Oranje gaan spelen. Bondscoach Ronald Koeman ziet meer een rechtsbuiten in de Ajax-speler. Het lijkt dan ook waarschijnlijk dat Berghuis op die positie gaat starten.

Bij Ajax speelt Berghuis vrijwel al zijn wedstrijden nu op het middenveld. Koeman heeft echter weinig keuzes op rechtsbuitenpositie bij Oranje. "Ik zie hem meer als rechtsbuiten dan als middenvelder", zegt Koeman op de persconferentie in aanloop naar het treffen met Frankrijk. "Of hij ook op die positie speelt mij blijft? Ik zegt wat ik denk", is de bondscoach cryptisch.

Tekst gaat verder onder de video

Als Koeman later weer een vraag over Berghuis krijgt, geeft hij meer informatie. "Volgens mij is het goed om te zeggen dat ik van Berghuis vind dat ik bij Frankrijk-uit met drie echte middenvelders wil spelen. Dit is een wedstrijd waarin ik de keuze maak om met drie echte middenvelders te spelen. Misschien is het beter dat ik het op deze wijze uitleg. Anders slaan jullie terug als ik hem een keer op 10 zet."