Mbappé klaart de lucht bij Frankrijk: 'Ik ben niet superieur aan hem'

Mbappé klaart de lucht bij Frankrijk: 'Ik ben niet superieur aan hem'

23-03-2023 19:54
16

Kylian Mbappé en Didier Deschamps benadrukken dat er van onenigheid met Antoine Griezmann geen sprake is. Volgens de nieuwe aanvoerder en de bondscoach is de lucht geklaard in het Franse team in aanloop naar de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Oranje.

Deschamps wees Mbappé deze week aan als nieuwe aanvoerder. Dat maakte het nodige los in Frankrijk. Voor Griezmann zou het nieuws een klap zijn geweest, aangezien hij de band hoopte over te nemen van de gestopte Hugo Lloris. "Ik heb met Antoine gesproken. Hij was teleurgesteld. Dat is begrijpelijk, een normale reactie", reageert de Paris Saint-Germain-ster op een persconferentie, geciteerd door RMC Sport.

Mbappé benadrukt dat er van onmin tussen de twee geen sprake is. "Ik vertelde hem dat als ik in zijn schoenen had gestaan, ik misschien hetzelfde had gehad. Hij is 32 jaar oud en speelt al tien jaar in het Franse team. Hij is misschien wel de belangrijkste speler van het Deschamps-tijdperk." Hij spreekt vol lof over de Atlético Madrid-aanvaller. "Ik ben de aanvoerder en hij de vice-aanvoerder, ik zal niet zijn superieur zijn. Hij heeft meer ervaring en kwam al in het nationale elftal toen ik nog in de jeugd speelde. We staan zij aan zij. Als hij iets te zeggen heeft aan de groep, dan luister ik. Hij wordt door iedereen gewaardeerd en geliefd."

Ook Deschamps sprak met Griezmann. "Dat hij teleurgesteld was, is normaal. Maar daarna hebben we het afgesloten. Ik kan je verzekeren dat Antoine net zo vrolijk is als altijd."

Nederlands elftal
De Franse keuzeheer ging ook kort in op de vele afwezigen bij Oranje. "We zullen nog steeds een sterk collectief tegenover ons krijgen. Het is jammer voor ze dat dit gebeurt, maar dat zal niets veranderen aan de kwaliteit van het Nederlands elftal."