Mulder heeft helder advies voor Koeman: 'Feyenoord is dé ploeg in vorm'

Mulder heeft helder advies voor Koeman: 'Feyenoord is dé ploeg in vorm'

23-03-2023 20:26
85

Als het aan Youri Mulder ligt, dan start Oranje vrijdagavond met Mats Wieffer, Xavi Simons, Donyell Malen en Steven Berghuis aan het EK-kwalificatieduel met Frankrijk. Ook heeft de oud-international een speciale opdracht voor Lutsharel Geertruida in gedachten in het Stade de France.

De Feyenoord-verdediger zou Kylian Mbappé moeten uitschakelen, zeker nu Denzel Dumfries geschorst is. "Hij gaat denk ik zijn debuut maken. Hij is de ideale speler om zich helemaal vast te bijten in een tegenstander. Zoals Ronald Araújo bij FC Barcelona", zegt Mulder bij Ziggo Sport. "Het is de moeilijkste opdracht die er is, maar in zo'n debuutwedstrijd is het ook wel fijn om puur en alleen te verdedigen op Mbappé."

Voor Mulder is Memphis Depay een zekerheidje in de punt van de aanval. Doordat onder meer Cody Gakpo ontbreekt moet Oranje flink puzzelen. De voormalig spits zou in de rug van Memphis kiezen voor Berghuis, Simons en Malen, die afgelopen weekend indruk maakte bij Borussia Dortmund. "Tegen Frankrijk krijg je misschien veel ruimte in de rug. Daarin kan Malen gevaarlijk zijn."

Mulder wijst Mats Wieffer aan als vervanger van Frenkie de Jong. "Feyenoord is dé ploeg in vorm, dus je moet een Feyenoorder nemen." Daley Blind ziet hij niet als optie. "Tegen die Fransen die met heel veel tempo spelen, denk ik dat Marten de Roon en Blind samen iets te weinig tempo is."

De Oranje-opstelling van Mulder: Cillessen; Geertruida, Timber, Van Dijk, Aké; De Roon, Wieffer, Berghuis; Simons, Memphis, Malen