Ajax-kansen ingeschat na Bayern-ontslag: 'Nagelsmann is wel vreemde vogel'

Ajax-kansen ingeschat na Bayern-ontslag: 'Nagelsmann is wel vreemde vogel'

23-03-2023 23:22
61

Na het ontslag van Julian Nagelsmann bij Bayern München krijgt Youri Mulder de vraag of het geen uitgelezen kans is voor Ajax. De voormalig spits vindt de suggestie niet eens zo heel verkeerd, maar acht de Amsterdammers vrijwel kansloos.

Duitse media pakten donderdag uit met het nieuws dat Nagelsmann plaats moet maken voor Thomas Tüchel bij Bayern. In de studio van Ziggo Sport krijgt Mulder de vraag of de 35-jarige trainer geen goede kandidaat is voor Ajax en of Klaas-Jan Huntelaar zijn nummer zal hebben. "Nagelsmann is wel een vreemde vogel. Ik denk dat Ajax, het voetbal en de historie van de club hem wel aanspreken", reageert de oud-international, die zelf jarenlang in de Bundesliga speelde.

Toch acht Mulder de kans bijzonder klein dat Ajax kans maakt bij Nagelsmann. "Het is een beetje een romantische gedachte. Die jongen verdient daar vijftien à twintig miljoen euro per jaar. Hij gaat waarschijnlijk bij een grotere club dan Ajax aan de slag."

Mulder weet dat het al langer rommelde binnen Bayern. De nederlaag tegen Bayer Leverkusen bleek voor de clubleiding de welbekende stok om mee te kunnen slaan. "Er was toch wel veel irritatie. Er was het gedoe met Manuel Neuer en de keeperstrainer (Toni Tapalovic, red.). Maar ik vond die wedstrijden tegen Paris Saint-Germain in de Champions League geweldig, ze speelden ongelooflijk goed. Dan is het toch wel gek dat je dan de coach ontslaat. Het boterde gewoon niet. Ze vonden het een eigenwijs ventje eigenlijk, daar komt het op neer."

Bovendien staat de opvolger met Tuchel al in de startblokken. "Dat Tuchel op de markt was, was een beetje het nadeel voor Nagelsmann. Daarom kon Bayern dit doen." De voormalig oefenmeester van Chelsea, PSG en Borussia Dortmund zou al volledig akkoord zijn met Bayern.