Nieuwe Vitesse-eigenaar ziet kansen en wil 'machine' Ajax achterna

Nieuwe Vitesse-eigenaar ziet kansen en wil 'machine' Ajax achterna

23-03-2023 23:43
193

De handen van Coley Parry jeuken om aan de slag te gaan bij Vitesse. De Amerikaan ziet 'grote mogelijkheden' op het gebied van transfers en wijst 'machine' Ajax als voorbeeld aan.

Zodra Parry groen licht krijgt van de KNVB om de overname af te ronden, dan wil hij meteen zijn plannen uitrollen in Arnhem. Hij denkt van het verliesgevende Vitesse een gezonde club te kunnen maken. "Wij willen een vliegwiel creëren met transfers", legt hij uit aan Voetbal International.

"Vitesse is een club die break-even kan draaien als er Europees voetbal gehaald wordt en Europees voetbal is ook ons doel, maar in de jaren dat dit niet lukt, schrikken we niet van een begrotingstekort. Het gaat uiteindelijk om het resultaat ná transfers. Daar liggen grote mogelijkheden", vervolgt Parry, die denkt dat de voorwaarden aanwezig zijn met onder meer trainingscomplex Papendal. "Het is opvallend dat veel clubs in de Eredivisie hogere transferinkomsten hebben gehad dan Vitesse, terwijl Vitesse regelmatig Europees heeft gespeeld en bekend staat als een prima opleidingsclub."

Vooral Ajax dient als voorbeeld voor Parry. "Ajax heeft 200 miljoen aan transfersommen verdiend afgelopen jaar. Nu is Ajax een machine en zo ver zijn wij natuurlijk niet, maar het is niet logisch dat Vitesse het afgelopen jaar nul euro transferinkomsten had."