'Drie opties' voor Koeman: 'Met mijn gevoel kies ik dan toch voor Timber'

'Drie opties' voor Koeman: 'Met mijn gevoel kies ik dan toch voor Timber'

24 maart - 08:04
77

Het is verstandiger om Jurriën Timber als rechtsback te laten spelen tegen Frankrijk in plaats van Lutsharel Geertruida. Dat vindt Kees Kwakman. De oud-middenvelder denkt dat de verdediger van Ajax de duels met Kylian Mbappé beter kan uitvechten.

Matthijs de Ligt is ziek naar huis gegaan, terwijl Denzel Dumfries geschorst is voor het duel bij Frankrijk. Daardoor moet bondscoach Ronald Koeman gaan puzzelen in zijn achterhoede. "Dat is even de vraag, hoe Koeman dat gaat oplossen", begint Kwakman bij Voetbalpraat op ESPN. "Gaat hij Aké naar het centrum schuiven, die eigenlijk als linksback zou gaan spelen, en kiest hij dan voor Malacia als linksback?"

"Of durft Koeman het aan om Geertruida rechtsback te zetten en haalt hij Timber naar het centrum? Of Koeman stelt meteen De Vrij op? Dat kan ook nog. Dat zijn de drie opties in mijn ogen", vervolgt Kwakman. De voorkeur van de analist gaat uit naar Timber als rechtsback, waardoor Stefan de Vrij in het centrum komt te spelen. "Mijn gevoel zegt dan toch dat je Timber als rechtsback moet opstellen, ervan uitgaande dat Mbappé als linksbuiten speelt."

"Timber kan dat het beste, denk ik", stelt Kwakman. "Om Geertruida dat meteen in zijn eerste interland te laten doen... Ik snap ook wel dat Timber Mbappé niet in zijn eentje uit moet schakelen, maar hij zal wel het meeste in die duels komen." Hedwiges Maduro is het niet helemaal met zijn collega eens. "Ik zou Geertruida wel opstellen als rechtsback."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie