Hardop dromen over mijlpaal: 'Wat ons doel is? Europees kampioen worden'

Hardop dromen over mijlpaal: 'Wat ons doel is? Europees kampioen worden'

24-03-2023 08:51
27

Erwin van de Looi wil Europees kampioen worden met Jong Oranje. Op het EK Onder 21 neemt de bondscoach van de Nederlandse talenten niet genoegen met minder.

In gesprek met Voetbal International blikt Van de Looi vooruit op het EK O21. Het zal zijn laatste eindtoernooi worden met Jong Oranje. "We willen het beter doen dan twee jaar terug. Toen haalden de halve finale. Ons doel? Europees kampioen worden", is de coach duidelijk.

"De basis hebben we in de voorbije jaren proberen te leggen, in de kwalificatie. Aankomende week gaan we daar op verder bouwen. De spelprincipes, bepaalde afspraken en de manier van voetballen." Van de Looi kijkt uit naar het toernooi in Roemenië en Georgië. "Het kriebelt. Bij mij, maar waarschijnlijk ook bij de spelers. Ik ben vooral benieuwd hoe bepaalde combinaties gaan werken, hoe bepaalde jongens samenspelen."

"Dit is de periode waarin je kan ontdekken of jongens complementair zijn aan elkaar. Het kan zijn dat we – mede door de beschikbare spelers – in een iets andere formatie gaan spelen. Maar onze spelprincipes blijven hetzelfde. Daar werken we al twee jaar mee."