'Huidige eigenaren United wilden alleen prijs opdrijven en verkopen club niet'

'Huidige eigenaren United wilden alleen prijs opdrijven en verkopen club niet'

24-03-2023 10:41
42

De zorgen rondom de verkoop van Manchester United beginnen steeds meer te groeien. Volgens The Guardian zou de kans aanwezig zijn dat de familie Glazer, de huidige eigenaren van de club, United helemaal niet wil verkopen, maar simpelweg de prijs heeft opgedreven.

Begin 2023 maakte de familie Glazer bekend dat ze ervoor openstaan om Manchester United te verkopen. In de maanden daarna meldden zich verschillende potentiële kopers met een aanbieding. Sheikh Jassim bin Hamad al Thani was het meest gretig met meerdere aanbiedingen, maar ook Sir Jim Ratcliffe van Ineos was in de race. Sinds woensdagavond zou daar ook de Finse ondernemer Thomas Zilliacus bij zijn gekomen.

Inmiddels is het dus steeds onzekerder geworden dat de familie Glazer Manchester United ook daadwerkelijk van de hand gaat doen. Volgens de Engelse krant is het zeker mogelijk dat de huidige eigenaren alleen maar de prijs hebben willen opdrijven, zodat partijen die een klein gedeelte in de club willen kopen meer moeten betalen. Voor de fans van Manchester United zou het aanblijven van de familie Glazer een vervelend scenario zijn, aangezien de eigenaren niet geliefd zijn vanwege de schulden die ze de club hebben gegeven.