Groningen verliest rechtszaak van Wormuth en moet vier ton overmaken

Groningen verliest rechtszaak van Wormuth en moet vier ton overmaken

24-03-2023 11:56 Laatste update: 11:58
95

Frank Wormuth heeft zijn rechtszaak met FC Groningen grotendeels gewonnen. Volgens de arbitragecommissie handelde de Trots van het Noorden onrechtmatig bij het ontslag van de Duitse oefenmeester. FC Groningen moet Wormuth daarom 400.000 euro betalen.

Wormuth spande de zaak aan vanwege de ontslagbepalingen in zijn contract. Nadat hij begin dit seizoen aan werd gesteld door de club, werd hij al na vier maanden de laan uitgestuurd. Dat was volgens de Duitsers in strijd met de wet. Hij was van mening dat het hem niet kon worden aangerekend dat de club en hij een mismatch waren.

Wedden

Meer odds

De arbitragecommissie is dit met hem eens, maar ze gaan niet helemaal mee in zijn eis. Wormuth wilde één miljoen euro hebben, maar dat vond de commissie dus te veel. Uiteindelijk heeft hij de helft gekregen van de restwaarde van zijn contract. Een bedrag van 405.338 euro, aldus Voetbal International.

Wormuth zijn zaakwaarnemer Roderik van Kerkhof is erg blij met de uitspraak van de arbitragecommissie. "Deze uitspraak doet recht aan Frank als trainer, als mens en alles waar hij voor staat. Hij is een trainer die op verdienstelijke wijze een groot deel van zijn carrière gewijd heeft aan het opleiden en vooral beter maken van spelers, trainers en teams. Vanaf nu kunnen we in alle rust op zoek naar een nieuwe club. Gezien de staat van dienst van Frank hebben we ook daar alle vertrouwen in."