Argentijnse debutant scoort voor Italië: 'Hij weet niets van Europese voetbal'

Argentijnse debutant scoort voor Italië: 'Hij weet niets van Europese voetbal'

24-03-2023 14:02
45

Mateo Retegui was direct trefzeker bij zijn debuut voor Italië, maar de aanvaller van het Argentijnse Club Atlético Tigre 'weet niets' van het Europese voetbal. Retegui is geboren en getogen in Argentinië, maar mag door zijn Italiaanse grootouders voor het Zuid-Europese land spelen.

In het EK-kwalificatieduel met Engeland (1-2 verlies) debuteerde Retegui voor Italië. Dat terwijl hij al zijn hele leven in Argentinië woont. Roberto Mancini is onder de indruk van zijn nieuwe international. "Hij is nog jong. Hij is nu vier dagen met ons geweest en weet nog niets van het Europese voetbal", zegt de Italiaanse bondscoach na afloop van de wedstrijd.

"Voor rust worstelde hij wat. Het is niet makkelijk tegen deze Engelse defensie, daarnaast kreeg hij niet genoeg steun van de andere jongens", gaat Mancini verder. "Na rust kwam hij anders voor de dag. Hij bewoog beter en pikte zijn doelpuntje mee."

Door de blessure van Ciro Immobile was Italië op zoek naar een nieuwe spits. Die vond het dus in Retegui. De aanvaller is eigendom van Boca Juniors en speelt dit seizoen op huurbasis voor Tigre, waar hij regelmatig trefzeker is.