El Ahmadi over Oranje-debutant: 'De puzzel is met hem compleet bij Feyenoord'

El Ahmadi over Oranje-debutant: 'De puzzel is met hem compleet bij Feyenoord'

24 maart - 14:12
49

Karim El Ahmadi is onder de indruk van Feyenoord-revelatie Mats Wieffer. De analist ziet Wieffer als de grote verrassing van dit Eredivisie-seizoen en legt uit wat hem zo belangrijk maakt voor de Eredivisie-koploper.

In de winter ging het veel over een mogelijke Feyenoord-move van Ramiz Zerrouki. De middenvelder kwam niet naar Rotterdam, waardoor zijn oud-teamgenoot Wieffer uiteindelijk de kans. "Hij (Zerrouki, red.) had er echt wel gepast, denk ik", zegt El Ahmadi tegenover Voetbal International. "Maar ik moet zeggen dat Mats Wieffer het echt fantastisch doet. Dat hadden de meeste mensen niet zien aankomen. Dan is het eigenlijk goed uitgepakt dat hij niet gekomen is. Hij ontwikkelt zich stormachtig."

El Ahmadi, die in het verleden zelf op het middenveld van Feyenoord stond, licht toe waarom Wieffer van grote waarde is voor het team van Arne Slot. "Ik vind dat hij op Aursnes lijkt. Hij is een speler die de balans kan houden in het team. Met Quinten Timber en Orkun Kökçü speelden er twee middenvelders die toch wat aanvallender ingesteld waren. Wieffer houdt de balans én speelt veel vooruit. Hij is altijd slim en rustig aan de bal. De puzzel is met Wieffer erbij compleet bij Feyenoord."

Bondscoach Ronald Koeman beloonde Wieffer voor zijn goede prestaties met een oproep voor het Nederlands elftal. Op vrijdagavond speelt Oranje zijn eerste EK-Kwalificatieduel tegen Frankrijk. De wedstrijd begint om 20.45 uur.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s