FC Barcelona deelt slecht blessure-nieuws over Frenkie de Jong

FC Barcelona deelt slecht blessure-nieuws over Frenkie de Jong

24 maart - 16:15
17

Frenkie de Jong heeft een blessure aan zijn rechter hamstring. Dat meldt FC Barcelona vrijdagmiddag via de officiële kanalen. De Nederlander raakte afgelopen zondag tijdens de absolute slotfase van het duel met Real Madrid geblesseerd.

De Jong zette in extremis van de wedstrijd nog een sprint in, waarna hij geblesseerd raakte. Kort daarna werd bekend dat hij geen deel uit zou maken van de selectie van Oranje voor de wedstrijden tegen Frankrijk en Gibraltar. 

'Tests die vrijdag zijn uitgevoerd hebben uitgewezen dat Frenkie de Jong een blessure heeft aan zijn rechterhamstring', zo is te lezen op het Twitter-account van Barcelona. 'Hij ligt er uit en zijn revalidatie zal uitwijzen wanneer hij weer beschikbaar is.'

Barcelona is met liefst twaalf punten voorsprong op Real op titelkoers in Spanje. Op woensdag 5 april staan de twee grootmachten weer tegenover elkaar. Dan staat de tweede halve finale van de Copa del Rey op het programma. Het heenduel eindigde in een 0-1 overwinning voor Barça. Het is vooralsnog onduidelijk of De Jong dan weer van de partij is. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s