'Als Koeman denkt: ik neem Geertruida mee, dan moet hij hem ook laten spelen'

'Als Koeman denkt: ik neem Geertruida mee, dan moet hij hem ook laten spelen'

24 maart - 16:55 Laatste update: 17:02
62

Willem van Hanegem hoopt dat Ronald Koeman vrijdagavond kiest voor Feyenoord-verdediger Lutsharel Geertruida als rechtsback. Eerstgenoemde is een groot fan van de 22-jarige Rotterdammer, die afgelopen zondag nog beslissend was in de Klassieker.

Het zwaar gehavende Oranje, dat vijf spelers zag vertrekken vanwege een virusinfectie, is vrijdag tegen Frankrijk op papier niet de favoriet. Koeman zal wat moeten schuiven, en wellicht moet Geertruida Kylian Mbappé onschadelijk gaan maken. 

"Het hoeft toch geen vervelende avond te worden?", aldus Van Hanegem in de Willem & Wessel-podcast van het Algemeen Dagblad. "Nu moet onze beste speler van de laatste weken (Geertruida, red.) tegen die gozer (Mbappé, red.) staan."

"Als Koeman denkt, ik neem Geertruida mee, dan moet je hem ook laten spelen als de anderen geblesseerd of geschorst zijn", vervolgt de middenvelder van weleer. "Nou en als hij voorbij gelopen wordt, dat zal met de anderen ook gebeuren", besluit De Kromme, die verwacht dat de directe tegenstander van Mbappé hoe dan ook een zware avond tegemoet gaat.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie