Feyenoord-aanvoerder Kökcu op lijstje met mogelijke aanwinsten voor Liverpool

Feyenoord-aanvoerder Kökcu op lijstje met mogelijke aanwinsten voor Liverpool

24-03-2023 17:34 Laatste update: 17:37
98

De Engelse kwaliteitskrant The Guardian heeft Orkun Kökcü opgenomen in een lijstje met mogelijke aanwinsten voor Liverpool. De aanvoerder van Feyenoord is bezig aan een uitstekend seizoen, wat ook in Engeland niet onopgemerkt blijft.

Liverpool beleeft daarentegen een matig seizoen. De club van manager Jürgen Klopp lijkt vooral op het middenveld behoefte te hebben aan een nieuwe impuls. Kökcü wordt nu genoemd als mogelijke transferkandidaat, net als Jude Bellingham, Youri Tielemans, Florian Wirtz en Youssouf Fofana. 

'Kökcü is een belangrijke spil op het middenveld voor de ploeg van Arne Slot, in hun poging om de eerste titel in zes jaar te behalen', zo is te lezen. 'Hij is zeer creatief en staat dit seizoen op de derde plaats wat betreft passes per wedstrijd (72,3), en tweede qua sleutelpasses (2,9). Hij heeft niet zo veel verschillende kwaliteiten als Bellingham, maar Klopp zou hem op het middenveld prima in een andere rol kunnen gebruiken.'

Kökcü, die zaterdag met Turkije het duel met buurland Armenië speelt, maakte dit seizoen al acht doelpunten in 24-wedstrijden. De verwachting is dat hij na dit seizoen een nieuwe stap maakt.