Van Hanegem over fanatieke Berghuis: 'Als een koe die de wei in mag'

Van Hanegem over fanatieke Berghuis: 'Als een koe die de wei in mag'

24-03-2023 19:45
202

De wijze waarop Steven Berghuis zich manifesteerde tijdens De Klassieker kan Willem van Hanegem niet bekoren. De Kromme vindt dat de spelmaker wel erg fanatiek juichte na de doelpunten van Ajax tegen Feyenoord.

Berghuis was met een assist en een 'voorassist' betrokken bij beide Amsterdamse goals tegen zijn oude club. "Ik wist niet dat hij zo fanatiek was", reageert een cynische Van Hanegem in de Willem & Wessel podcast van het Algemeen Dagblad. "Ik zie iemand in beeld komen, maar wat was dat voor gezicht? Je mag heus wel blij zijn, maar op die manier? Ja, dag. Ga dan nu niet meer lopen jammeren dat je weer voor de televisie komt met een verhaal."

"Hij rende over dat veld alsof een koe voor het eerst in de lente de wei weer in mocht, maar hij gaf een vrij normale breedtepass hoor", vervolgt het Feyenoord-icoon, die het enthousiasme bij de analisten dan ook niet goed begreep. "Dat was wel heel erg triest. Je krijgt een bal breed en je legt hem er zo overheen. Er lag bijna veertig meter ruimte, dat is gewoon een bal die je er bijna blind overheen kan leggen."