Koeman niet blij met oorwassing Oranje: Ik had van iedereen meer verwacht

Koeman niet blij met oorwassing Oranje: "Ik had van iedereen meer verwacht"

24-03-2023 23:29
77

Bondscoach Ronald Koeman baalt als een stekker van de nederlaag tegen Frankrijk. Dat vertelde hij na de wedstrijd tegen de NOS.

Het werd uiteindelijk een avond om snel te vergeten voor Oranje, dat al snel 3-0 achter stond. "Als je dusdanige fouten maakt op plekken waar je balverlies lijdt, dan zijn ze te goed voor ons", zegt Koeman.

"In voetbal kun je fouten maken, maar kijk maar naar de eerste goal. Daar wachten zij op. We lijden balverlies op twintig meter van onze eigen goal. Na zeven minuten sta je met 2-0 achter en spelen zij de wedstrijd uit. Dan wachten ze op de momenten dat ze kunnen counteren. Het gaat me erom dat we fouten maken op plekken waar je die nooit mag maken. Na 3-0 is het normaal gesproken over. Dit is kansloos. Wetende tegen wie je speelt en dan ben je zelfs bang dat het een hele grote uitslag wordt."

Oranje trad gehavend aan tegen Frankrijk, maar Koeman zag geen reden voor een systeemwijziging. "Je kunt altijd discussiëren over keuzes die je maakt, maar dit lag niet aan het systeem. Het gaat erom dat je fouten maakt op plekken waar dat niet mag. Dit is ook de klasse van Frankrijk. De vierde goal is balverlies van Memphis, maar als je ziet wat Mbappé daarna doet, dat is grote klasse."

"Ik had van iedereen meer verwacht. Het is een teamprestatie die ondermaats is tegen een hele sterke tegenstander. Dan krijg je dit verschil. Maandag verwachten we een reactie. We gaan analyseren waar het fout is gegaan, maar dat weten de spelers ook wel. Je moet hier niet te lang bij stil blijven staan. Ik denk dat het alleen maar positief uit kan werken, omdat iedereen weet waar we staan."