Griekenland begint in groep van Oranje met overwinning op Gibraltar

25-03-2023 00:01 Laatste update: 00:07
13

Griekenland heeft vrijdagavond met AZ-verdediger Pantelis Hatzidiakos in de basis geen fout gemaakt tegen Gibraltar. De Europees kampioen van 2004 won simpel met 0-3 in de dwergstaat.

Gibraltar, dat het moest stellen zonder een aantal spelers die liever bij hun club bleven, bleef tien minuten overeind tegen het op papier veel sterkere Griekenland. De bezoekers, die inmiddels gecoacht worden door Gus Poyet, kwamen op voorsprong via Georgios Masouras.

Vlak voor rust zag AZ-spits Vangelis Pavlidis vanaf de bank hoe Manolis Siopis de 0-2 maakte, waarna Anastasios Bakasetas even na rust de eindstand op 0-3 bepaalde. Pavlidis viel nog in, maar was niet bij machte om de Grieken nog aan een vierde treffer te helpen.

Gibraltar, de mindere broeder uit groep B, reist snel af naar Nederland, waar maandagavond het duel met Oranje in De Kuip op het programma staat. Het Nederlands elftal zal zich dan willen revancheren voor de pijnlijke 4-0 nederlaag in Parijs tegen Frankrijk.