Wieffer geeft visitekaartje af bij Oranje: 'Dan word je snel geaccepteerd'

Wieffer geeft visitekaartje af bij Oranje: 'Dan word je snel geaccepteerd'

25 maart - 07:58 Laatste update: 08:49
135

Hans Kraay junior wijst na de harde nederlaag tegen Frankrijk op het gemis van spelers als Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Cody Gakpo en Denzel Dumfries. De ESPN-analist vindt het echter ook jammer dat Mats Wieffer niet in de basis kon beginnen.

Kraay weet dat de controleur van Feyenoord uitstekend is opgevangen bij Oranje. "Hij komt van Excelsior naar Feyenoord en doet gewoon zo mee", begint hij bij ESPN. "Dan komt die wedstrijd tegen Ajax, doet hij het ook goed. Toen had ik iets van: ik wil het wel even zien bij het Nederlands elftal. Hij kwam in een positiespel terecht en was gelijk iedereens grote vriend, want hij beheerst gewoon de basistechniek als geen ander. Als je goed bent, word je snel geaccepteerd."

Met Lutsharel Geertruida stond één speler van Feyenoord aan de aftrap in het Stade de France. Kraay vond de verdediger aardig debuteren. "Een zesje", luidt de beoordeling. "Geertruida valt niks te verwijten, maar ik kan me wel voorstellen dat Virgil van Dijk zoiets had van: ik had vandaag wel Matthijs de Ligt naast me gewild. Tegen dit grote geweld."

Naast Geertruida deelt Kraay slechts drie voldoendes uit. "Ik denk dat Nathan Aké en Virgil van Dijk misschien een 6 hebben. En Xavi Smons voor het harde werk. Op dit niveau moet hij het nog laten zien, maar hij is negentien en laten we vooral hem niets kwalijk nemen." Blikvanger Memphis Depay stelde teleur. "Ik had verwacht dat hij verder zou zijn na hem vijf keer bij Atlético Madrid te hebben gezien."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie