'Klotegevoel' Cillessen: 'Als je zo speelt, moet je je mond houden'

'Klotegevoel' Cillessen: 'Als je zo speelt, moet je je mond houden'

25-03-2023 08:52
98

Voor Jasper Cillessen draaide zijn terugkeer in het Nederlands elftal uit op een grote teleurstelling. De doelman van NEC zag er vooral bij de 2-0 niet goed uit en steekt de hand dan ook in eigen boezem na de zeperd tegen Frankrijk (4-0). 

Doordat Cillessen mis zat kon Dayot Upamecano scoren uit een vrije trap van Antoine Griezmann. "Dit was een heel zure avond en ik denk dat ik me dan nog netjes uitdruk", wordt hij geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Er ging een hoop mis vanavond en ik hou er echt een klotegevoel aan over. We gaven de goals veel te makkelijk weg." 

Volgens Cillessen donderde het in de kleedkamer van Oranje, maar hield hij zich koest. "Nee, ik heb niks gezegd. Als je zo’n eerste helft speelt, moet je je mond houden", doelt hij op zijn negatieve hoofdrol. "De bal kwam op mijn hand en via de kluts ging hij erin. Als je komt, dan moet je hem hebben."

Cillessen kreeg woensdag tijdens de tactische training te horen dat hij zou gaan spelen tegen Frankrijk. Hij weet echter niet of hij nu de nieuwe eerste keeper van Oranje is. "Ik heb alleen iets te horen gekregen voor dit duel. Met mijn geschiedenis qua fitheid bekijken we het wedstrijd voor wedstrijd." Met Andries Noppert, Justin Bijlow en Bart Verbruggen ontbreken momenteel drie belangrijke concurrenten.