Nederlandse topclubs hoeven niet te hopen op Simons-scenario: 'Juventus het doel'

Nederlandse topclubs hoeven niet te hopen op Simons-scenario: 'Juventus het doel'

25-03-2023 09:34
51

Dean Huijsen is pas zeventien jaar, maar hij maakte in januari al zijn debuut voor Juventus. De 1.95 meter lange verdediger geniet veel vertrouwen in Turijn en steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken.

"Door tweebenig te zijn, onderscheid ik mezelf van anderen. Ik ben sterk aan de bal en ik scoor zo nu en dan. En naast vloeiend Spaans spreek ik nu ook vloeiend Italiaans", zegt Huijsen in het Algemeen Dagblad.

Zijn loopbaan toont gelijkenissen met die van Xavi Simons, die eveneens op jonge leeftijd uit Nederland vertrok en zijn opleiding in Spanje genoot. Huijsen kwam terecht bij Málaga, dat hij in 2021 verruilde voor Juventus. Waar de kersvers Oranje-international voor PSV koos, ziet Huijsen zo'n stap echter niet zitten. "Juventus 1 is het hoofddoel. Ik ben in Turijn om hier te slagen. Naast Juventus heb ik geen andere droomclub. Ik zit op mijn plek, ik hoef niet weg."

Wel hoopt Huijsen het Nederlands elftal te halen. "Ik ben een échte Nederlander. Thuis spreken we alleen maar Nederlands, ik heb Nederlandse vrienden en familie. Naast het spelen voor Juventus wil ik het Oranje-shirt dragen." Over zijn situatie over vijf jaar, is hij dan ook duidelijk. "Dan speel ik in Juventus 1 en in Oranje."