'Barça maakt prioriteit van Gündogan: overstap City-middenvelder waarschijnlijk'

'Barça maakt prioriteit van Gündogan: overstap City-middenvelder waarschijnlijk'

25 maart - 13:28
18

FC Barcelona is serieus geïnteresseerd in Manchester City-middenvelder Ilkay Gündogan. The Athletic meldt op basis van meerdere bronnen dat een overstap van de 32-jarige Duitser naar Camp Nou 'waarschijnlijk' is.

Gündogan, die in 2016 overkwam van Borussia Dortmund, heeft een aflopend contract in het Etihad Stadium en de gesprekken verlopen moeizaam. Beide partijen verschillen onder meer van mening over de voorwaarden en de duur van de verbintenis. Manchester City hikt tegen het feit aan dat de 66-voudig international van Die Mannschaft in oktober 33 jaar wordt.

Hoewel een akkoord tussen Gündogan en Manchester City niet wordt uitgesloten, zit Barça reeds op het vinkentouw. De Catalanen hadden eigenlijk hun zinnen gezet op ploeggenoot Bernardo Silva, maar de Porugees is door een contract tot medio 2025 onbetaalbaar. De La Liga-koploper zit financieel nog altijd in een lastig parket en richt zijn pijlen op transfervrije spelers. Er is bovendien goede hoop dat Gündogan salaris wil inleveren voor een overstap naar Spanje. Dat laatste is nodig ook, want Barcelona heeft te maken met de salarislimiet in La Liga.

Ondertussen hangt de corruptiezaak rond voormalig scheidsrechtersbaas Negreira ook nog als een donkere schaduw boven de club, maar dat weerhoudt de technische leiding er niet van om intensief te zoeken naar versterkingen. Gündogan geldt als één van de prioriteiten. Hij moet onder meer de druk op Pedri verlichten. Er is namelijk geconcludeerd dat de ploeg van Xavi nauwelijks zonder de twintigjarige spelmaker kan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie