Steun voor Fledderus: 'Mark-Jan is een slimme jongen en een talentvolle td'

Steun voor Fledderus: 'Mark-Jan is een slimme jongen en een talentvolle td'

25 maart - 14:45
47

Hans Nijland heeft nog altijd vertrouwen in de kwaliteiten van Mark-Jan Fledderus. De technisch directeur kreeg begin februari zijn ontslag bij FC Groningen.

Nijland sprak kort na de bekerblamage tegen Spakenburg nog met Fledderus. "Ik heb Mark-Jan gebeld om hem een hart onder de riem te steken", begint de voormalig algemeen directeur van Groningen in De Telegraaf. "Ik heb gezegd: joh, ik ben van harte bereid te helpen. Als je m’n hulp nodig hebt, ik ben beschikbaar, maar dat laat ik aan jou, want ik wil niemand voor de voeten lopen. Dat wil ik nog steeds niet."

"Diezelfde avond heeft hij me gebeld en zondagmorgen hebben we een hartstikke goed gesprek gehad bij hem aan de keukentafel. Dat was intens", vervolgt Nijland. "Mark-Jan is een slimme jongen en ik denk een talentvolle td. Maar het was al te ver en zijn vertrek was misschien onontkoombaar. Hij was de eerste om zijn fouten te erkennen en haalt hier z’n voordeel wel weer uit. Die zien we wel weer ergens terug. Maar toen hoorde ik al dat er van ’samen’ niet echt sprake meer was bij FC Groningen."

De situatie van de Trots van het Noorden gaat hem aan het hart. "Dit doet hartstikke pijn", stelt Nijland, die zich zorgen maakt. "Ik kan me er nog steeds niets bij voorstellen dat FC Groningen degradeert en heb nog altijd de hoop dat de club netjes in de Eredivisie blijft."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie