Heftig moment: Dragisa Gudelj weigert ambulance en wil verder spelen na reanimatie

Heftig moment: Dragisa Gudelj weigert ambulance en wil verder spelen na reanimatie

26-03-2023 07:42 Laatste update: 09:53
28

Dragisa Gudelj, de jongere broer van Sevilla-middenvelder Nemanja Gudelj, moest zaterdagmiddag tijdens de wedstrijd FC Córdoba - Racin Ferrol na een hartstilstand gereanimeerd worden. Vlak voordat hij in de ambulance geplaatst zou worden, veerde hij op en gaf hij tot verbazing van iedereen aan door te willen spelen.

Het duel op het derde niveau in Spanje is elf minuten bezig als de 25-jarige Gudelj tot ieders schrik in elkaar zakt. De hulpdiensten van beide teams zijn vrijwel meteen ter plekke, en geven de geboren Bredanaar in het bijzijn van de geschrokken omstanders een hartmassage. Het idee van de medici is om hem in een ambulance richting het ziekenhuis te vervoeren, maar daar denkt Gudelj anders over.

Het publiek klapt terwijl ze zien hoe Gudelj per brancard naar de ambulance wordt gebracht, waarna de speler van Córdoba opeens tegenstribbelt. Hij is van plan om de wedstrijd te hervatten, en maakt dat duidelijk aan iedereen. Uiteindelijk laat Gudelj zich toch naar het ziekenhuis brengen. Zijn club heeft inmiddels laten weten dat hij in stabiele toestand verkeert en dat hij ter observatie nog in het ziekenhuis blijft.