Curaçao met hoog Eredivisie-gehalte gaat onderuit tegen WK-ganger Canada

26-03-2023 07:59
15

Curaçao heeft zaterdagavond in de CONCACAF Nations League verloren van Canada. De ploeg van bondscoach Remko Bicentini, die basisplaatsen over had voor onder anderen Richairo Zivkovic (FC Emmen) en Vurnon Anita (RKC Waalwijk), ging met 0-2 onderuit.

Curaçao zit in een groep met Honduras en Canada, dat zaterdagavond de tegenstander was. Daar waren basisplaatsen voor Bayern München-speler Anthony Davies en Lille OSC-spits Jonathan David.

Eerstgenoemde zette Canada na 23 minuten spelen op voorsprong. Vrijwel alle kans op een resultaat voor Curaçao verdween nadat RKC-verdediger Jurriën Gaarri vlak voor rust rood kreeg. Twee minuten voor de pauze maakten de Canadezen er via Cyle Larin ook nog 0-2 van.

Daar bleef het bij. Door de nederlaag blijft Curaçao laastste in de groep, met drie punten uit vier duels. Canada gaat gedeeld aan kop met Honduras (zes punten).