Mancini slaakt zucht na sneer van Balotelli: 'Ik hou te veel van hem'

Mancini slaakt zucht na sneer van Balotelli: 'Ik hou te veel van hem'

26-03-2023 09:18 Laatste update: 15:03
23

Roberto Mancini kan niet zoveel met de woorden van Mario Balotelli, die zaterdag via Instagram kritiek uitte op de Italië-bondscoach. Mancini klaagde over het gesprek aan spitsen bij de nationale ploeg, waarna de 32-jarige spits liet weten dat onzin te vinden.

Mancini kan vanwege de blessure van SS Lazio-spits Ciro Immobile niet beschikken over zijn eerste spits, iets waarover hij zich onlangs beklaagde. De 58-jarige oefenmeester riep uiteindelijk Gianluca Scamacca, Wilfried Gnonto en de in Argentinië geboren Mario Retegui op, die tegen Engeland trefzeker was.

"Er zijn genoeg spitsen en die zijn fit, geloof me", schreef Balotelli zaterdag op zijn Instagram. In aanloop van het duel met Malta, zondagavond, ging Mancini in op de woorden van de FC Sion-aanvaller. "Wat moet ik tegen Mario zeggen? Ik ben blij dat ze er zijn. Ik weet niet waar hij het over heeft. Misschien doelt hij op zichzelf? Ik hou te veel van hem. Hopelijk kan hij echt fit worden", aldus de trainer op de persconferentie van zaterdag.

Italië hoopt zich zondag op Malta te kunnen revancheren voor de nederlaag tegen de Engelsen. De regerend Europees kampioen verloor in Napels met 2-1, dankzij treffers van Declan Rice en Harry Kane.