Gibraltar-debuut lonkt voor 'Nederlander' Hartman: 'Zing beide volksliederen mee'

Gibraltar-debuut lonkt voor 'Nederlander' Hartman: 'Zing beide volksliederen mee'

26-03-2023 09:53 Laatste update: 09:54
63

De in Nederland geboren Niels Hartman kan komende maandag zijn debuut maken voor Gibraltar in De Kuip tegen Oranje. De 22-jarige middenvelder leeft met veel enthousiasme toe naar het voor hem speciale duel.

"Mijn ouders zijn allebei Nederlands en toen ik één jaar was, kreeg mijn vader een baan in Gibraltar", aldus Hartman in gesprek met de NOS. "Toen zijn we naar Spanje verhuisd en vervolgens op mijn twaalfde naar Gibraltar zelf. Daar heb ik tot mijn achttiende gewoond en in de tussentijd altijd in Spanje gevoetbald."

Tijdens de coronapandemie kwam hij in beeld bij Gibraltar., waarna hij drie maanden terug pas zijn Gibraltarese paspoort kreeg. Een paar weken geleden viel zijn eerste uitnodiging voor de nationale ploeg op de deurmat. Tegen Griekenland (3-0 nederlaag) zat hij nog op de bank. Wellicht maakt hij maandagavond zijn debuut, tegen het Nederlands elftal. "Ik heb geen flauw idee of ik mag debuteren. Dat ligt eraan hoe de wedstrijd zich ontwikkelt en hoe de coach erover denkt. Maar natuurlijk hoop ik erop."

Hartman, die aangeeft met Gibraltar twee weken lang heel hard te hebben getraind voor deze interlandperiode, kiest tijdens de volksliederen voorafgaand aan het duel geen kant. "Het volkslied van Gibraltar heb ik inmiddels ook geleerd, dus ik ga ze zeker allebei meezingen", besluit hij lachend.