'Xavi Simons loopt ook tegen frustraties aan, die ben je kwijt ben ik bang'

'Xavi Simons loopt ook tegen frustraties aan, die ben je kwijt ben ik bang'

26-03-2023 10:13 Laatste update: 10:30
188

Björn van der Doelen vreest dat Xavi Simons aan zijn laatste maanden bezig is bij PSV. Het negentienjarige toptalent zou weleens eieren voor zijn geld kunnen kiezen als de Eindhovenaren zich niet weten te plaatsen voor de Champions League.

Van der Doelen zou Simons niets kwalijk nemen, mocht PSV niet bij de eerste twee eindigen in de Eredivisie. "Dat is volkomen te begrijpen. Als je ziet in welke fase hij zit en hoe hij zich ontwikkelt, dan wil zo'n jongen gewoon door", zegt de voormalig middenvelder in de extra editie van de Skiete Willy Podcast van Voetbal International. "Hij heeft verder ook met niemand iets te maken. Het gaat om zijn carrière en zijn ontwikkeling. Hij mag zelf zijn keuze maken."

"De komende acht wedstrijden zullen daar heel belangrijk in zijn", voorspelt Van der Doelen. "Als daarin goed wordt gespeeld, resultaten worden behaald en je tweede wordt, zal dat echt meespelen. En terecht. Als het een fiasco wordt, kun je niet verwachten dat zo'n jongen zegt: ik blijf toch maar gewoon zitten, want ik heb het hier goed naar mijn zin. Dat is ook fijn, maar hij heeft de potentie voor de wereldtop en het zou zonde zijn als hij dat niet zou doen."

Van der Doelen lijkt er een hard hoofd in te hebben dat Simons, die vrijdag in de basis stond bij Oranje, volgend seizoen nog in het Philips Stadion te bewonderen valt. "Simons ben je volgend jaar kwijt, ben ik bang", zei hij al in de reguliere uitzending. "Die loopt ook tegen frustraties aan en dat is heel goed te begrijpen. Dat zou eeuwig zonde zijn, want hij maakt het verschil, hè?"