Amrabat: 'Wil Taylor niet nog een keer onder de bus gooien, maar...'

Amrabat: 'Wil Taylor niet nog een keer onder de bus gooien, maar...'

26-03-2023 10:45
138

Nordin Amrabat toont zich bijzonder kritisch op Kenneth Taylor na de 4-0 zeperd van Oranje tegen Frankrijk. Niet alleen had de middenvelder het lastig met de topspelers van Les Bleus, ook op zijn houding viel het nodige aan te merken.

"Wat mij opviel, helemaal als je het vergelijkt met Marokko. Het Nederlands elftal speelt niet met passie", begint Amrabat bij Goedemorgen Oranje op ESPN. "Kijk, ik wil Kenneth Taylor niet nog een keer voor de bus gooien, want die jongen heeft al een heel zwaar weekend gehad, maar het viel mij op dat hij bij de 1-0 van Griezmann de bal verliest en niet terugsprint. Hij jogt gewoon terug. Als hij terugsprint, kan hij de bal nog onderscheppen."

Volgens Amrabat maakte de twintigjarige Ajacied kennis met de wetten van het topvoetbal. "Dat is voor zo'n jonge jongen het niveauverschil. Dit is de top van de wereld, dan moet je gewoon sneller schakelen. De alarmbellen moeten gelijk afgaan. Je moet gelijk terug. Dat is wat ik bedoel met passie. Als je met passie en intensiteit speelt, dan gaat je duelkracht omhoog. Nu oogt hij als een jeugdspeler. Hij heeft een raar moment en dan pas reageert hij. Dat kan niet in de top."

Taylor viel in negatieve zin op, maar Amrabat zag veel meer misgaan bij de ploeg van bondscoach Ronald Koeman. "Nederland speelt best wel voorspelbaar. De meeste spelers staan al in positie. Er is weinig beweging en geen diepgang. Als je de goal van Mbappé ziet: hij trekt een sprint van dertig meter in de diepte. Dat zie ik bij het Nederlands elftal niet, maar is wel topvoetbal. Als je de Fransen tekeer ziet gaan, vanuit een goede organisatie en ze willen elke fout meteen afstraffen..."