Voldoende voor Geertruida, niet voor Timber: 'Hij had het zwaar'

Voldoende voor Geertruida, niet voor Timber: 'Hij had het zwaar'

26 maart - 11:55
108

Roy Makaay deelt liefst elf onvoldoendes uit aan de spelers van Oranje, maar Lutsharel Geertruida krijgt wél een voldoende na de afstraffing tegen Frankrijk in de EK-kwalificatie. De oud-spits vindt dat Geertruida zich goed staande hield tegen Kylian Mbappé.

De Feyenoord-verdediger krijgt een 6. "In het begin had de hele verdediging het lastig, maar ik vond dat het een stuk beter ging vanaf het moment dat hij naar de rechtsbackpositie verhuisde", zegt Makaay in De Telegraaf. "Bij die derde tegengoal zag hij er misschien wat ongelukkig uit, maar hij stapt naar voren en Muani laat die bal ineens lopen. Dat is ook de kwaliteit bij Frankrijk."

"Maar hoe hij met name tegen Mbappé stond te verdedigen tijdens zijn debuut, één van de besten ter wereld, zag er een aantal keer goed uit", vervolgt Makaay. "Zonde dat hij geblesseerd uitviel. Dat kan een stukje spanning zijn geweest vanwege zijn eerste keer in Oranje, in combinatie met de intensiteit tegen spelers van wereldklasse." Geertruida is door zijn hamstringblessure al teruggekeerd naar Feyenoord.

Makaay vond Nathan Aké (6,5) de beste Oranje-verdediger, terwijl Virgil van Dijk en Jurriën Timber een 5 krijgen. "Laten we eerlijk zijn: hij was zijn tegenstander af en toe wel eens kwijt", zegt hij over de Ajacied. "Hij had het gewoon zwaar, maar hij blijft nog een jonge jongen en het is ook niet zo dat hij al een stuk of veertig interlands op zijn naam heeft staan. Als rechtsback had hij het heel moeilijk en in het centrum werd het iets beter, maar toen stond het ook al 3-0 en namen de Fransen wat gas terug."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s