Koeman gaat voor monsterscore en laat zich uit over gemiste strafschop Memphis

Koeman gaat voor monsterscore en laat zich uit over gemiste strafschop Memphis

26-03-2023 15:06 Laatste update: 15:14
157

Ronald Koeman hoopt maandagavond met Oranje een monsterscore neer te zetten tegen Gibraltar. De Zuid-Europese dwergstaat bekleedt momenteel plek 200 op de FIFA-wereldranglijst.

"Morgen krijgen we de kans tegen een totaal andere ploeg, om het recht te zetten", aldus een vooruitblikkende Koeman op de persconferentie van zondagmiddag. "De eerste stap is winnen, daarna komt dat we zoveel mogelijk moeten scoren. Gibraltar staat boven ons in de poule. We moeten van minuut één tot 97 alles doen om zoveel mogelijk goals te maken."

Een monsterscore komt niet zomaar aanwaaien, concludeert de bondscoach. "Vanaf het eerste moment volle bak en agressief zijn als je de bal verliest. Je moet een goede bezetting hebben, en de juiste posities innemen. Spelers moeten loopacties maken. Niet alleen voor jezelf maar ook om anderen vrij te zetten. We hopen natuurlijk ook op een snelle goal, dat maakt het makkelijker."

Strafschoppen Memphis
Memphis Depay miste tegen Frankrijk in de absolute slotfase een strafschop, al zijn vierde als Oranje-international. De misser heeft geen grote gevolgen, zo lijkt het. "Het is wat mij betreft duidelijk dat hij ze nog kan nemen. Hij mag van mij nog steeds nummer één zijn", aldus Koeman.