Koeman bespeurde spanning bij PSV'er: 'Toen had hij twee balverliesmomenten'

Koeman bespeurde spanning bij PSV'er: 'Toen had hij twee balverliesmomenten'

26 maart - 15:30 Laatste update: 15:34
59

Uitkomen voor het Nederlands elftal is duidelijk andere koek dan spelen voor je club, dat stelt Ronald Koeman. De bondscoach haalde zondagmiddag op de persconferentie in aanloop naar het duel met Gibraltar twee voorbeelden aan.

Joey Veerman maakte deze week voor het eerst deel uit van de selectie van Oranje. De middenvelder van PSV trainde in aanloop naar de wedstrijd tegen Frankrijk nog mee, alvorens hij afhaakte wegens ziekte. "Toen had hij twee balverliesmomenten. Dat is niet zijn mindere kwaliteit, want hij is juist een heel goede voetballer aan de bal", aldus Koeman. "Maar dan verspeelt hij ballen, en dat heeft wel met een stukje spanning te maken."

Koeman haalde ook Feyenoord-verdediger Lutsharel Geertruida aan, die in Parijs in de blessuretijd gebleseerd naar de kant moest. "Ik weet het niet, daar moet je altijd voorzichtig zijn, maar misschien heeft dat ook te maken met een stukje spanning. Of met het maken van je debuut. Dat was voor mij ook in eerste instantie de reden om Jurriën (Timber, red.) rechtsback te zetten. Omdat je dan ook nog tegen Mbappé speelt. Dat is moeilijk."

Onwennig
"Het is gewoon waar, dat het shirt van het Nederlands elftal anders is dan het shirt van je club", vervolgt Koeman. "Je bent gewend daar in te spelen. Je kent je positie. Dat is nou eenmaal zo. Dat geldt voor iedereen die zijn debuut maakt, of pas bij het Nederlands elftal is."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie