Bondscoach roemt Madueke na masterclass: 'Past heel goed in de Premier League'

Bondscoach roemt Madueke na masterclass: 'Past heel goed in de Premier League'

26-03-2023 15:59
25

Noni Madueke heeft zaterdagavond tijdens Jong Engeland - Jong Frankrijk zeer veel indruk gemaakt op bondscoach Lee Carsley. De Chelsea-aanvaller en voormalig PSV’er was belangrijk met twee assists én een doelpunt (4-0 winst).

De Franse beloften hielden de eerste helft nog stand tegen de leeftijdsgenoten van Engeland, maar stortten na het inbrengen van Madueke helemaal in elkaar. "Hij viel uitstekend in. Het was heel prettig om te zien dat hij een doelpunt maakte en dat hij twee assists gaf", aldus Carsley na afloop in gesprek met de BBC

De 49-jarige manager is van mening dat Chelsea een zeer groot talent heeft binnengehaald. "Ik denk dat zijn speelstijl heel goed in de Premier League past. Het is een zinderende speler, hij is snel, direct en heel veelzijdig. Maar we moeten niet vergeten dat hij nog jong is. Hij zal tijd nodig hebben. Wedstrijdminuten, de kans om zijn spel te verbeteren. Maar het potentieel is er."

De vleugelaanvaller verruilde Eindhoven afgelopen winter voor Londen. Madueke speelde tot nu toe vier wedstrijden voor The Blues, maar wacht nog altijd op zijn eerste goal en assist.