Hartman kan droomdebuut maken voor Gibraltar: 'Dit is ongelofelijk waanzinnig'

Hartman kan droomdebuut maken voor Gibraltar: 'Dit is ongelofelijk waanzinnig'

26-03-2023 19:22 Laatste update: 19:35
34

Voor de in Schoonhoven geboren Niels Hartman is de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Gibraltar extra bijzonder. De international van Gibraltar keert met de nationale ploeg terug op de Nederlandse bodem waar hij werd geboren.

"Ik heb nooit gespeeld in stadions als deze", vertelt Hartman opgetekend door Voetbal International. "Het is een enorme eer en een enorm genoegen te worden opgeroepen voor Gibraltar. Zo'n wedstrijd tegen Griekenland was waanzinnig om mee te maken." Vrijdag speelde Gibraltar de eerste wedstrijd van de EK-kwalificatie tegen Griekenland, maar die werd met 0-3 verloren.

Hartman kan zelf nog niet helemaal geloven dat hij maandag tegen de beste spelers van zijn geboorteland staat. "Het is ongelooflijk. Dat zijn spelers van het hoogste niveau ter wereld. Het is gek om voor te stellen dat ik morgen met zulke spelers op een veld sta. Mijn ouders zullen in het stadion zijn, zodat ze live mijn reactie kunnen zien. Ik denk dat ze heel trots en heel blij voor me zullen zijn."