Verbruggen maakt meer indruk dan Courtois in België: 'Heb dit nog nooit gezien'

Verbruggen maakt meer indruk dan Courtois in België: 'Heb dit nog nooit gezien'

26-03-2023 20:22 Laatste update: 20:28
26

De laatste weken is de Nederlander Bart Verbruggen dé rijzende ster van RSC Anderlecht. De doelman werd zelfs voor het eerst geselecteerd voor Oranje. Eerder dit seizoen was hij nog actief voor het jeugdelftal van de Belgen de RSCA Futures, waar hij ook indruk wist te maken op David Hubert.

De 35-jarige speler van RSCA Futures speelde in zijn carrière samen met heel wat sterke keepers, waaronder ook Thibaut Courtois. De Belg maakte toen als tiener net zoals Verbruggen met zijn technische kwaliteiten al flink wat indruk, maar bij de Nederlands international gaat het nog een stapje verder.

"Ik heb met Courtois samengespeeld, maar dat was nog een kind naast het veld", zegt Hubert bij Radio Radzinski. "Op het veld was hij een machine. Verbruggen toont zoveel volwassenheid naast het veld, dat heb ik nog nooit gezien bij een jongen van toen 19 jaar. Hij toont dat nu ook bij het eerste elftal", geeft Hubert aan.

Dat lijkt ook buitenlandse clubs niet ontgaan te zijn. Zo werd Verbruggen de voorbije weken nog gelinkt aan onder andere Liverpool, Manchester United en Real Madrid.