Van der Vaart onder de indruk: Iedereen in het elftal kan voetballen

Van der Vaart onder de indruk: "Iedereen in het elftal kan voetballen"

26-03-2023 22:43 Laatste update: 27-03-2023 10:37
17

AZ-trainer Pascal Jansen sluit het winnen van de Conference League niet uit, zonder daar onnodige verwachtingen aan te koppelen. Hij moet eerst Anderlecht over twee wedstrijden zien te verslaan. Bij Studio Voetbal gaat het over de ontwikkeling van AZ, onder meer Rafael van der Vaart is enthousiast.

"Je vraagt: kunnen we de Conference League winnen? Dat kan, maar we hebben eerst Anderlecht", vertelt Jansen bij Studio Voetbal. "Bij Lazio dacht men eerst dat we klaar waren, nu horen we het tegenovergestelde. Als je tegen Dnipro speelt in de poulefase, die club kent niemand, maar dat zijn hele vervelende wedstrijden. We gaan alles op alles zetten om ook Anderlecht te verslaan."

Pierre van Hooijdonk is onder de indruk van het spel van AZ. "Het zou me niet verbazen als Anderlecht niet de laatste horde wordt. Het kan zomaar zijn dat alles goed gaat vallen."

"Iedereen in het elftal kan voetballen, niemand die aan de bal minder comfortabel is", aldus Van der Vaart. "Daarom is AZ vaker beter dan de tegenstander in topwedstrijden. Bij Lazio kom je twee keer snel achter, toch komen ze terug."

Titel
Het gat met koploper Feyenoord is inmiddels acht punten, toch wil Jansen de titel niet uit het hoofd zetten. "Het geloof is er altijd, zolang het nog mogelijk is. Het kan nog steeds, er is van alles mogelijk."

Jansen verlengde onlangs zijn contract tot de zomer van 2025. "Nee, ik heb er niet lang over na hoeven denken. Ik zit goed op mijn plek, word gewaardeerd en gerespecteerd en er is voldoende ruimte om me door te ontwikkelen. Of ik na dit seizoen trainer ben van AZ? Natuurlijk, ik heb voor twee jaar bijgetekend, dus er is geen reden om weg te gaan."