Pascal Jansen over boekje: 'On my way to become a Premier League manager'

Pascal Jansen over boekje: 'On my way to become a Premier League manager'

27-03-2023 08:17 Laatste update: 10:39
27

AZ-trainer Pascal Jansen houdt een boekje bij, waarin hij zijn eigen ontwikkeling en ambities beschrijft. De vijftigjarige oefenmeester hoopt uiteindelijk in de Premier League aan de slag te kunnen.

"Wat ik in dat boekje bijhoud, is mijn ontwikkeling als coach. En de route, die ik heb benoemd als: On my way becoming a Premier League manager", vertelt Jansen bij Studio Voetbal. "Daarin hoop ik bepaalde stappen te doorlopen en die kans ooit te krijgen. Maar voorwaarde is natuurlijk dat ik eerst goed blijf presteren met mijn staf en mijn spelers. En dan zien we wel."

Jansen vertelt dat basketballegende Michael Jordan een inspiratiebron is. "Ik heb een fotootje van hem als profielfoto en heb tijdens wedstrijden altijd gympen van zijn merk aan. Zijn drang om beter te worden en om een winnaar te zijn, inspireert."

Jansen nam in december 2020 het stokje over van Arne Slot bij AZ. De Alkmaarders draaien mee in de top van de Eredivisie en staan in de kwartfinale van de Conference League tegenover Anderlecht. Hij noemt 'de gezonde kleedkamer' als cruciale factor in het succes. "We willen een gezonde hiërarchie en harmonie hebben in onze groep. Daar hoort een goede verdeling met jonkies en ouderen bij."

Jansen ziet Jordy Clasie en Bruno Martins Indi respect afdwingen. "Martins Indi is nu geblesseerd en kan dat dus niet binnen de lijnen afdwingen. Maar iedereen kijkt juist met bewondering naar hoe keihard hij werkt om terug te komen. Sommige jongens moeten groeien en bij de hand genomen geworden. Dat kan alleen op een plek waar er ook een paar jongens zijn die zeggen hoe het werkt en die ze helpen of juist een keer aanpakken."