Schreuder onthult: 'Ik probeerde hem in de zomer mee te nemen naar Ajax'

Schreuder onthult: 'Ik probeerde hem in de zomer mee te nemen naar Ajax'

27 maart - 09:05 Laatste update: 15:05
91

Charles De Ketelaere verruilde Club Brugge vorige zomer voor AC Milan, maar in San Siro kan hij nog geen potten breken. Alfred Schreuder onthult dat hij geprobeerd heeft om de 22-jarige Rode Duivel mee te nemen naar Ajax.

De Ketelaere was vorig seizoen de grote man bij Club Brugge. Mede door veertien goals en zeven assists van de schaduwspits kroonde de ploeg van Schreuder zich tot Belgisch kampioen. AC Milan besloot 32 miljoen euro neer te tellen voor de Belg, die bij de Rossoneri echter snel op de bank belandde. Hij wacht nu al bijna een jaar op een doelpunt.

La Gazzetta dello Sport bestempelde De Ketelaere als één van de grootste transferflops in de Serie A, maar Schreuder neemt het voor zijn voormalige pupil op. "Was dat een fout van Milan? Helemaal niet, De Ketelaere is een topspeler", stelt Schreuder in de roze sportkrant. "Als hij zich kan aanpassen aan het fysieke niveau van de Serie A, dan zal hij enorm verbeteren. Maar daar heb je meestal een jaar voor nodig. Ook iemand als David Neres had zo’n periode nodig bij Ajax, dus het is hetzelfde bij Charles. De kritiek? Ja… In de tijd van sociale media praat iedereen over vanalles. Toen ik bij FC Barcelona werkte, hadden mensen na een paar mindere wedstrijden zelfs kritiek op Lionel Messi."

Schreuder heeft het volle vertrouwen in De Ketelaere, die hij 'bijzonder professioneel' noemt. "Hij doet me wat denken aan Frenkie de Jong: een intelligente kerel die alles opoffert voor het voetbal. Hij ziet er misschien wat verlegen uit, maar hij werkt en vecht hard. Hij haat ook verliezen, hij is een echte winnaar."

Volgens Schreuder is De Ketelaere als tweede spits op zijn best. "Hij lijkt wat traag, maar hij is best snel op het veld. Ik heb hem in het begin van het seizoen nog gesproken, toen sprak hij over de grote uitdaging die hem te wachten stond. Ik probeerde hem in de zomer overigens mee naar Ajax nemen, maar Charles wilde enkel naar Milan", aldus de oefenmeester.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie