Vermoedelijke opstelling Oranje: Weghorst in de basis, Wieffer hoopt op debuut

Vermoedelijke opstelling Oranje: Weghorst in de basis, Wieffer hoopt op debuut

27 maart - 09:28
99

Wout Weghorst lijkt zich op te kunnen maken voor een basisplaats bij Oranje in het EK-kwalificatieduel met Gibraltar. Dat schrijft De Telegraaf, naar aanleiding van uitspraken van Ronald Koeman.

De bondscoach zei zondag op de persconferentie dat Weghorst 'zeker' een optie is, omdat hij een goede bezetting voor het doel wil tegen de nummer tweehonderd van de wereldranglijst. Oranje wil met een zo groot mogelijke score de kater van de zeperd tegen Frankrijk (4-0) wegspoelen.

Ten opzichte van het duel in Parijs verwacht De Telegraaf flink wat wijzigingen. Zo keert Denzel Dumfries terug van een schorsing. Hij lost debutant Lutsharel Geertruida af. Ook Jurriën Timber maakt plaats nu Matthijs de Ligt hersteld is van buikgriep. 

Of Mats Wieffer zijn debuut maakt, hangt vooral af van het feit of hij fit genoeg is. De krant laat in het midden of dat ten koste gaat van Marten de Roon, Georginio Wijnaldum of Xavi Simons. Kenneth Taylor sneuvelt wel.

Voorin is het twijfelachtig of Cody Gakpo aan de aftrap verschijnt. Donyell Malen start wellicht als rechtsbuiten.

Oranje staat maandagavond in De Kuip tegenover Gibraltar. De aftrap is om 20.45 uur.

De vermoedelijke opstelling van Oranje: Cillessen; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Aké; Wieffer, Wijnaldum, Simons; Malen, Weghorst, Memphis

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s