'Vader zei: sta je liever in de kroeg of ben je later de baas van alle kroegen?'

'Vader zei: sta je liever in de kroeg of ben je later de baas van alle kroegen?'

27-03-2023 10:20 Laatste update: 10:43
22

Micky van de Ven is, samen met Matthias Ginter van SC Freiburg, de enige speler die nog geen minuut miste in de Bundesliga. Toch kende de verdediger al wat tegenslagen in zijn loopbaan, zoals afvallen bij Oranje en bankzitter zijn als jeugdspeler bij FC Volendam. Toch sleepte een iemand hem er altijd doorheen: zijn vader.

Van de Ven zat bij de voorselectie van oud-bondscoach Louis van Gaal voor het WK in Qatar. De verdediger van VfL Wolfsburg kreeg echter te horen dat hij uiteindelijk niet mee mocht naar het eindtoernooi. Nu zit hij bij Jong Oranje, een team waar hij ook alles voor geeft. "Ik kijk ernaar uit. We hebben een prachtige lichting, waarmee we een gooi naar de titel kunnen doen", zegt Van de Ven in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Toch scheelde het niet veel of Van de Ven had zijn droom om profvoetballer te worden, al op zestienjarige leeftijd opgegeven. Hij zag toentertijd te veel concurrentie bij FC Volendam, waardoor hij dacht aan stoppen. Zijn leeftijdsgenoten gingen elke week op stap, maar dat zat er voor hem niet in, vertelde ook zijn vader hem. "Ben je nu het liefst één van de jongens in de kroeg of over twintig jaar koning van alle kroegen? Ik weet dat het zwaar is om nu veel te laten, maar als je het haalt, ben je me later heel dankbaar. Als hij dat niet zei was ik denk ik gestopt."