Verdrietig nieuws: Thijs Slegers op 46-jarige leeftijd overleden

Verdrietig nieuws: Thijs Slegers op 46-jarige leeftijd overleden

27-03-2023 13:04 Laatste update: 13:36
168

Thijs Slegers is op 46-jarige leeftijd overleden. Onlangs maakte de perschef van de Eindhovenaren bekend dat hij niet meer geholpen kon worden met zijn ziekte. Voor zijn dood was zijn doel om mensen te bewegen om stamcellen te doneren.

PSV maakte zelf via de officiële kanalen het droevige nieuws bekend. 'Met droefenis heeft PSV maandagochtend kennisgenomen van het overlijden van collega Thijs Slegers. Hij overleed na een oneerlijke strijd tegen zijn slopende ziekte. Hij werd 46 jaar.'

Slegers kreeg begin 2023 te horen dat hij niet meer te helpen is in de strijd tegen zijn ziekte. De perschef van de Eindhovenaren kreeg op verschillende plekken een prachtig eerbetoon zoals bij Feyenoord in de wedstrijd tegen PSV, maar ook in eigen stadion tijdens de wedstrijd tegen FC Groningen. 

In 2015 begon Slegers bij PSV als de nieuwe perschef. Daarvoor werkte hij bij verschillende voetbalmedia als PSV-watcher, waarvan het langst bij Voetbal International. In 2020 kreeg hij te horen dat hij leed aan acute leukemie, maar na een hersteltraject bleef hij strijdbaar en pakte hij zijn werk in Eindhoven weer op. Totdat hij drie jaar later hoorde dat dokters niets meer voor hem konden doen.

Nadat Slegers te horen kreeg dat hij niet meer geholpen kon worden in de strijd tegen zijn ziekte, begon hij met het werven van nieuwe stamceldonoren. Hiermee kunnen andere mensen die lijden aan een vorm van bloedkanker worden geholpen. Door de oproep van Slegers hebben meer dan tienduizend mensen zich aangemeld voor het doneren van stamcellen. Het totaal aantal donoren in Nederland kwam daardoor op 400.000 te staan.