De Ligt: 'Dát niveau nog nooit eerder in mijn carrière aangetikt'

De Ligt: 'Dát niveau nog nooit eerder in mijn carrière aangetikt'

27-03-2023 13:40 Laatste update: 14:04
73

Matthijs de Ligt voelt zich helemaal op zijn plek bij Bayern München. De Oranje-international is misschien wel beter dan ooit, zo beseft hij zelf ook.

"Dat vind ik heel moeilijk om over mezelf te zeggen, omdat ik daar niet van hou. Maar als je de wedstrijden in de Bundesliga of het Champions League-duel met PSG bekijkt, kan ik wel aangeven dat ik dát niveau nog nooit eerder in mijn carrière heb aangetikt", stelt De Ligt in een interview met De Telegraaf. "Dus in dat opzicht kun je zeggen: de beste vorm ooit. Maar tegelijkertijd besef ik dat ik nog veel beter moet worden."

Daar heeft de verdediger nog alle tijd voor. Hij is nog altijd pas 23 jaar, iets dat nogal eens wordt vergeten. "Niet alleen door de buitenwacht, maar ook door mezelf. Soms komen er jongens van 22 nieuw bij het Nederlands elftal, terwijl ik in 2017 voor het eerst het Oranje-shirt droeg", verwijst hij naar spelers als Lutsharel Geertruida (22) en Mats Wieffer (23).

"Vaak ben ik heel kritisch op mezelf en wordt er van buitenaf nóg kritischer naar me gekeken. Dat moet ook. Maar op zulke momenten besef ik dan wel hoe de situatie echt is. Ik ben nog volop in ontwikkeling en mijn seizoen is tot dusver goed verlopen. Voor mij is het nu zaak stabiel te blijven en door te bouwen", besluit De Ligt.