Niet alleen Nederlands elftal, maar ook Jong Oranje getroffen door ziektegevallen

Niet alleen Nederlands elftal, maar ook Jong Oranje getroffen door ziektegevallen

27-03-2023 13:54
33

Niet alleen het Nederlands elftal werd getroffen door meerdere ziektegevallen, maar ook Jong Oranje had daar last van. Volgens Voetbal International besloot de KNVB daar geen ruchtbaarheid aan te geven.

Of de ziektegevallen verband houden, is de vraag. De ploeg van Erwin van de Looi is momenteel op stage in Spanje. VI meldt dat Milan van Ewijk afgelopen vrijdag tegen de leeftijdsgenoten van Noorwegen in de basis zou starten, maar de rechtsback van sc Heerenveen heeft al sinds donderdag niet kunnen trainen. Club Brugge-verdediger Bjorn Meijer is eveneens ziek.

Vanwege blessures vielen eerder onder meer Devyne Rensch, Sven Mijnans, Jeremie Frimpong en Mees Hilgers af bij Jong Oranje. Ryan Gravenberch en Kjell Scherpen werden juist overgeheveld naar het 'grote' Oranje, dat door een virusuitbraak krap in de spelers kwam te zitten.

Een woordvoerder van de bond bevestigde afgelopen weekend dat Matthijs de Ligt, Cody Gakpo, Sven Botman, Bart Verbruggen en Joey Veerman geveld waren door buikgriep. Zij ontbraken daardoor in het EK-kwalificatieduel met Frankrijk. Tegen Gibraltar zijn maandagavond alleen De Ligt, Gakpo en Verbruggen weer van de partij.