KNVB wil dat clubs zich kunnen uitspreken over harde beschuldigingen van AZ

KNVB wil dat clubs zich kunnen uitspreken over harde beschuldigingen van AZ

27-03-2023 14:22
105

De KNVB gaat de beschuldigingen die AZ uitte in een brief voorleggen aan alle Nederlandse clubs in het betaald voetbal. De bond heeft de harde aantijgingen uit Alkmaar op de agenda gezet voor de Algemene Vergadering Betaald Voetbal in juni, meldt het Algemeen Dagblad.

"Wij vinden dat de leden van de sectie betaald voetbal van de KNVB zich hierover moeten kunnen uitspreken", reageert een woordvoerder van de KNVB tegenover de krant. "Wat ons betreft volgt hier een gesprek op. Bij eerdere signalen hebben we dit ook met hen besproken." Op 27 juni zal er over gediscussieerd worden in de Algemene Vergadering Betaald Voetbal.

Vorige week richtte AZ zijn pijlen op de KNVB, voorzitter Jan Albers van de raad van commissarissen en directeur betaald voetbal Marianne van Leeuwen. Zij worden beschuldigd van 'achterkamerpolitiek' rond de mogelijke komst van een NL League én een 'duidelijke clubvoorkeur', waarmee wordt verwezen naar Ajax, Feyenoord en PSV. AZ wil nu dat er een onafhankelijk onderzoek wordt gedaan naar het handelen van KNVB-functionarissen.

De bond stelde in een reactie al dat de door AZ genoemde feiten onjuist zijn.