'Heb Arne Slot persoonlijk gebeld om te vertellen dat ik niet naar Feyenoord kwam'

'Heb Arne Slot persoonlijk gebeld om te vertellen dat ik niet naar Feyenoord kwam'

27-03-2023 16:33
34

Ian Maatsen heeft een boekje opengedaan over zijn transferzomer. Feyenoord probeerde de linksback ervan te overtuigen om naar De Kuip te komen, maar Maatsen koos voor een huurperiode bij Burnley.

Maatsen vertrok afgelopen zomer op huurbasis naar het Burnley van Vincent Kompany, terwijl Feyenoord dus ook interesse toonde. De Belgische coach stond erop dat de Nederlander zijn team zou versterken. "Hij bleef maar bellen", zegt Maatsen tegen Voetbal International. "Dat was heel mooi voor mij, het gaf me de duidelijkheid dat hij me écht wilde hebben."

"Toen heb ik Arne Slot persoonlijk opgebeld om uit te leggen dat ik niet naar Feyenoord zou komen, dat vond ik wel zo netjes", gaat de back verder. "Ik vond het een lastige keuze, maar wilde het liefst wel mijn journey in Engeland voortzetten."

Door zijn prestaties zit Maatsen deze interlandperiode bij de selectie van Jong Oranje. "Ik wil laten zien dat ik meekan met de grootste talenten van Nederland. Ik zit natuurlijk nu al een tijdje bij Jong Oranje en denk dat ik het niet veel minder doe dan de anderen. Ik heb vertrouwen in mijn kwaliteiten."