Koeman-beslissing zorgt niet voor switch: 'Denk niet aan spelen voor ander land'

Koeman-beslissing zorgt niet voor switch: 'Denk niet aan spelen voor ander land'

27-03-2023 16:13
79

Jeremie Frimpong gaat niet bij de pakken neerzitten, nu hij door Ronald Koeman niet geselecteerd is voor het Nederlands elftal. De back van Bayer Leverkusen maakt ook nog maar eens duidelijk dat hij nog steeds voor Oranje wil uitkomen.

Op bezoek bij Frankrijk kon Koeman niet beschikken over de geschorste Denzel Dumfries, terwijl de rest van de defensie ook dun bezet was. Toch besloot Koeman om Frimpong niet bij het Nederlands elftal te halen. De bondscoach vindt de jeugdinternational geschikter als wingback. "Ik ga door en werken aan mijn verdedigende spel", reageert Frimpong in gesprek met BILD.

"In het voetbal is er altijd iets wat beter kan. Er zijn nog veel dingen die ik moet verbeteren, niet alleen mijn verdedigende spel. Ik werk elke dag om een ​​betere speler te worden. Of ik persoonlijk contact heb gehad met Koeman? Nee", vervolgt hij.

Als Frimpong de vraag krijgt of dit iets betekent voor zijn interlandloopbaan, is hij duidelijk. "Aan mijn gedachten is niets veranderd. Mijn droom is om voor Nederland te spelen", zegt de back, die ook voor Ghana en Engeland kan uitkomen. "Ik denk er niet aan om voor een ander land te spelen, het draait allemaal om Nederland voor mij. Zoals ik al zei, ik werk aan mijn verdedigende spel en ik hoop dat het op een dag lukt en ik voor Oranje kan spelen."