'Slapjanus eerste klas' Van Dijk krijgt ervan langs: 'Aanvoerdersband afnemen'

'Slapjanus eerste klas' Van Dijk krijgt ervan langs: 'Aanvoerdersband afnemen'

27-03-2023 19:13
112

Gertjan Verbeek maakt Virgil van Dijk met de grond gelijk. De voormalig trainer stelt dat bondscoach Ronald Koeman de aanvoerdersband bij het Nederlands elftal aan iemand anders moet geven.

In tegenstelling tot zijn voorganger Louis van Gaal, speelt Koeman met Oranje in een 4-3-3-systeem. "Als ik hem dan hoor over 4-3-3, dat vind ik zo slap. Van Gaal zat er en ze omarmden helemaal het 5-3-2-systeem. En nu is Van Gaal weg en zeggen ze dat ze zich nooit senang voelden bij 5-3-2, omdat Koeman 4-3-3 speelt", richt Verbeek zich in de Sportcast van Omrop Fryslân tot Van Dijk.

"En straks gaat Koeman over naar 5-3-2 en is het in één keer weer anders. Ik vind Van Dijk een slapjanus eerste klas. Ik zou meteen zijn aanvoerdersband afnemen", stelt Verbeek hard. "Dat is toch zo? Dat is de zittende trainer een vuist in zijn reet steken." 

Marco van Basten was eerder al kritisch op Van Dijks leiderschap bij Oranje. Verbeek is het eens met San Marco na de wedstrijd tegen Frankrijk (4-0). "Moet je kijken hoe hij aan de wedstrijd begint: elke bal breed, elke keer Geertruida de bal in de voeten spelen. Doe jij het maar. Ik hoor Koeman nog zeggen dat ze hadden getraind om de centrale verdediger het middenveld in te laten schuiven. Daar kon hij zes of zeven keer inschuiven, maar nee, dan speelt hij weer breed op Geertruida. Ja, die maakt zijn debuut. Goh, wat een aanvoerder ben je dan."