'Bij Feyenoord dachten we zelfs aan Geertruida als aanvallende middenvelder'

'Bij Feyenoord dachten we zelfs aan Geertruida als aanvallende middenvelder'

27 maart - 21:50
16

Bij Feyenoord dacht men er een aantal jaar geleden aan om Lutsharel Geertruida als aanvallende middenvelder op te stellen. Dat vertelt Richard Grootscholten, die tussen 2016 en 2018 het hoofd jeugdopleiding was bij Feyenoord.

Bij FC Rijnmond komt Grootscholten aan het woord over Geertruida. Hij omschrijft het opleidingsproduct van Feyenoord als 'een geweldig persoon'. "Hij was nooit het grootste talent, maar daar had hij geen last van. Hij deed namelijk zijn eigen ding, dat zie ik ook als een kwaliteit."

In de jeugd van Feyenoord viel Geertruida op met zijn goals, terwijl hij toen ook als verdediger speelde. "In elke jeugdwedstrijd waarin zijn team problemen had, stapte hij naar voren toe en maakte hij twee, soms drie goals per wedstrijd. Bij Feyenoord waren er zelfs twijfels of we hem niet gewoon als aanvallende middenvelder moesten opstellen. Dat zie je nu ook terug: Geertruida is een multifunctionele speler."

Geertruida verschijnt na wedstrijden van Feyenoord nooit voor de camera omdat hij stottert. Grootscholten ziet dat de Oranje-international daar echter goed mee omgaat. "Op het veld heeft hij er helemaal geen last van. Ik denk dat hij daar al heel goed doorheen is gekomen. Hij blaakt van het zelfvertrouwen, iets wat veel mensen die stotteren juist minder hebben."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie