Koeman: 'Ben niet benieuwd naar hoe hij zich staande houdt, weet wat hij kan'

Koeman: 'Ben niet benieuwd naar hoe hij zich staande houdt, weet wat hij kan'

27-03-2023 20:39
19

Mats Wieffer heeft indruk gemaakt in zijn eerste week bij Oranje, zegt Ronald Koeman. De bondscoach laat de middenvelder van Feyenoord debuteren tegen Gibraltar. Koeman is dan ook benieuwd hoe Wieffer voor de dag gaat komen.

Tegen Frankrijk was Wieffer niet helemaal fit, waardoor hij niet binnen de lijnen kwam. Tegen Gibraltar gaat hij aan de aftrap verschijnen. "Ik ben niet benieuwd naar hoe Wieffer zich staande houdt, want ik weet wel hoe hij kan spelen", zegt Koeman voorafgaand aan het duel bij de NOS.

"Dat zal voor mij geen verrassing zijn", vervolgt de bondscoach, die Wieffer een overtuigende indruk zag maken in Zeist. "Ja, hij heeft indruk gemaakt deze week, absoluut. Anders zou hij niet starten. Hij is fit en daarom begint hij in de basis. Ik ben misschien wel net zo benieuwd als jij."

Voor het duel met Gibraltar wil Koeman niet meer terugkijken op de harde nederlaag tegen de Fransen. "Laten we dat vergeten, dat was ver onder de maat. Laten we hopen dat we winnen en na afloop kunnen zeggen dat we het maximale uit deze wedstrijd hebben gehaald. Dat is veel belangrijker."